Próbowaliście kiedyś groszku cukrowego? Jeśli nie to polecam spróbować go zarówno na surowo jak i w daniu!

Składniki:
- filet z kurczaka – 200g
- oliwa – 1 łyżeczka
- sos sojowy – 1 łyżeczka
- czosnek – 1 ząbek
- cebula – 1/2 małej sztuki
- groszek cukrowy – garść
- pieczarki mini – 5 sztuk
- papryka – 1/4 sztuki
- kasza bulgur
Przygotowanie
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na oliwie podsmażamy mięso (wcześniej zamarynowane w odrobinie sosu sojowego, rozgniecionym czosnku) pokrojone w cienkie plasterki i poszatkowaną cebulkę. Po chwili dodajemy pokrojoną paprykę i pieczarki i chwilę dusimy. Na koniec dodajemy groszek i podsmażamy ok 2-3 minuty. Można podlać odrobiną wody i poczekać aż odparuje.
Smacznego!
dietetyk Wieliczka – dietetyk Niepołomice – dietetyk Bochnia