Szukacie pomysłu na szybką i zdrową przekąskę? Może mielibyście ochotę schrupać ciasteczka z jogurtem na II śniadanie? Albo podać swojemu dziecku razem ze szklanką mleka? Pyszne ciasteczka owsiane sprawdzą się w menu nawet największych niejadków!
-> 100 g dostarcza 350 kcal

Składniki:
- Płatki owsiane 500 g
- Masło 100 g
- Czekolada gorzka 50 g
- Pestki dyni 50 g
- Białko jaja 7 sztuk
- Erytrol 7 łyżek
Przygotowanie:
Na patelni rozpuść masło i dodaj płatki, praż kilka minut (co chwilę mieszając) do uzyskania złotego koloru i chrupkiej konsystencji. Następne wystudź. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj erytrol i jeszcze chwilę miksuj. Do piany wsyp płatki, pestki i pokrojoną czekoladę i delikatnie zamieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką nakładaj niewielkie porcje. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut – na złoty kolor.
Smacznego!
dietetyk Wieliczka – dietetyk Niepołomice – dietetyk Bochnia