Placuszki czekoladowe z owocami

Smaczne i sycące placuszki czekoladowe, czyli przepis z cyklu: „wyjątkowe poranki”.

-> 100 g dostarcza 196 kcal

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1,5 łyżki mąki
  • 0,5 łyżki naturalnego kakao
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Jajka zmiksuj z cukrem i olejem. Następnie dodaj mąkę, kakao i cynamon i delikatnie wymieszaj rózgą kuchenną. Łyżką uformuj placuszki na rozgrzanej patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu, smaż z 2 stron. Podawaj ze świeżymi owocami.

Smacznego!

dietetyk Wieliczka – dietetyk Niepołomice – dietetyk Bochnia

Dodaj komentarz